За първи път: Летящи таксита превземат небето над Париж

Снимка: Стоп кадър Нова

Каква скорост ще развиват превозните средства

За първи път във Франция летящи таксита превземат небето над Париж. Новото превозно средство се задвижва с електричество и развива максимална скорост във въздуха от 110 км в час.

По-бързо от кола, по-малко замърсяващо от хеликоптер и преди всичко по-безопасно. Наричат летящото такси „въздушна „Тесла”. Експерименталната услуга трябва да се появи за първи път следващото лято по случай Олимпийските игри в Париж. Тестови полети в небето над френската столица се правят от повече година, а наскоро въздушните таксита бяха специално представени по време на най-голямото авиошоу – това край Париж.

Да пристигнеш на Олимпийските игри за минути, без задръствания - това обещават производителите на най-новия въздушен транспорт. Наподобяващи малък електрически хеликоптер, летящите таксита са бърза и екологична алтернатива за придвижване.

Въздушното такси се захранва от бордови батерии, има обхват от 35 километра и може да развие скорост до 110 км в час. Футуристичното транспортно средство може да излита и да се приземява в пространства с малък диаметър, което го прави подходящо за използване в града.

Около десет летящи таксита ще превозват пътници между основните парижки летища. Цената на таксиметровата услуга е все още неизвестна. В момента се чака одобрение от гражданската авиация.

Междувременно, китайски производител представи друг революционен проект за летяща кола. Иновативното превозно средство преминава безпроблемно между въздушно и сухопътно пътуване.

Летящата кола се отличава с дизайн, при който летателната част и шасито са отделни. Шасито прибира крилата си при шофиране на сушата и се отделя при полет. /NOVA/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK