Заловеният на пристанището в Бургас кокаин е на стойност $6.8 млн.

Снимка: БГНЕС

Пратката е пристигнала с контейнеровоз от Еквадор, през Панама и е преминала през Малта преди да акостира у нас

Заловените около 169 кг кокаин на пристанището в Бургас са на стойност около 6,8 милиона долара. Това заяви окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, цитиран от "24 часа".

По думите му пратката е пристигнала с контейнеровоз от Еквадор, през Панама и е преминала през Малта преди да акостира у нас. Прокурор Чинев отбеляза, че вносителят на бананите е голяма търговска фирма. Той обаче не пожела да оповести името й.

Прокурорът добави, че се изяснява дали служители на въпросната фирма имат съпричастност към пратката и дали дрогата е била предназначена за вътрешния пазар или за чужбина.

Чинев посочи, че кокаинът е бил скрит в 150 плика зад хладилната стена в агрегатното отделение. Той подчерта, че не е имало специално пригоден за целта тайник.

Наблюдаващият прокурор Елка Добрикова заяви, че по случая е образувано досъдебно производство. По думите й наказанието за такъв вид престъпление е лишаване от свобода от 10 до 15 години и глоба от 100 до 200 000 лева.

Началникът на Агенция "Митници" Петя Банкова отбеляза, че митническите служители проверили контейнера по метода на риска. Тя поясни, че корабът, доставил контейнера, не е задържан и е отплавал.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK