Кирил Петков за КС: Атанасова не е под червената линия на приемливост

Снимка: Infomreja.bg

Все пак тя е участвала в изготвянето на последните промени в Конституцията, посочи той

Всяка партия трябва да носи отговорността за своя избор и да не допуска кандидати под червената линия на другия. Това заяви пред бТВ съпредседателят на ПП Кирил Петков във връзка с избора на новите конституционни съдии - Десислава Атанасова, издигната от ГЕРБ-СДС, и Борислав Белазелков, издигнат от ПП-ДБ.

В този контекст Десислава Атанасова не е под червената линия за приемливост, смята Петков. И отбеляза, че все пак тя е участвала в изготвянето на последните промени в Конституцията.

Съпредседателят на ПП коментира и нашумялата среща между него и бизнесмена Спас Русев, който познавал от преди 10 години, когато Петков бил в ролята на предприемач. От време на време имаме срещи и си говорим общи работи, обясни той.

Той отбеляза, че срещата е била на публично място и съответно не е била тайна. Петков обаче бил проследен от журналист на ПИК, който разпространи и снимки от първите минути на срещата. Именно това наложило тя да бъде прекратена.

"Аз се срещам с ужасно много хора, тази среща беше приятелска. Обадих му се след това и му се извиних за ПИК, които постоянно се опитват да правят жълти новини от нищо. Това беше поредната политическа жълта атака", коментира Петков.

По отношение на другия нашумял казус - "Чаталджагейт", Петков потвърди, че е разговарял по темата с Бойко Борисов и Делян Пеевски. Обяснил им, че няма нищо, което да го притеснява в сделката. На 100% вярвал на Асен Василев и можел да гарантира за него.

Васил Терзиев и СОС - въпреки, че София е най-важният град, ние с Борисов като политически лидери не трябва да се месим в местната политика, категоричен бе Кирил Петков.

По темата за ротацията той е убеден, че по-добре да има възможно най-малко смени на министри. В същото време не трябва да се игнорира, ако някой министър не се справя добре. Дори самият Кирил Петков имал критика към министър, но не пожела да даде име.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK