Кметът на Кюстендил дава старт на „Походът на книгите“

Снимка: Детски отдел, РБ

Всяка година в „Походът на книгите“ се включват все повече известни личности

Откриването на “Походът на книгите” в Кюстендил ще се състои на 2 април, Международен ден на детската книга и рожден ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, от 10 часа в Детски отдел на Регионална библиотека. Старт на Маратон на четенето 2024, ще даде кметът на Община Кюстендил - инж. Огнян Атанасов, заедно с младите изпълнители Симона Петрова - Мона, Искрата и Тино.

”Походът на книгите“, ежегодната инициатива на Асоциация „Българска книга”, отново ще се проведе между 2 и 23 април. И тази година инициативата включва известни личности, които ще четат на деца избрани български и световни литературни произведения. Походът се осъществява под патронажа на вицепрезидента на Република България г-жа Илияна Йотова.

Инициативата е организирана и в партньорство с Министерството на културата, Министерството на образованието и науката, Столична община, Националното сдружение на общините в Република България, Българската библиотечно-информационна асоциация, ОКИ „Искър“ и Фондация „Детски книги“.

Проектът е насочен към насърчаване на четенето сред децата посредством 15-минутно четене на ден в училище, съчетано с дейности, които насърчават тяхната творческа изява и инициатива.

Всяка година в „Походът на книгите“ се включват все повече известни личности – писатели, артисти, спортисти, политици, журналисти и общественици. Един от основните партньори на инициативата, Националното сдружение на общините в Република България, се включва в нея чрез кметовете на общини из цялата страна, които ще четат на деца от техните населени места по време на Похода. Българската библиотечно-информационна асоциация традиционно организира Маратон на четенето в библиотеките в страната.

През целия период на инициативата в Регионална библиотека ще се провеждат серия от събития, посветени за четенето.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK