Борец и езиковед: Младежи от Крупник са първи на състезания в Благоевград и Бургас

Снимка: Симитли.инфо

И двамата са отличници - в спорта и във владеенето на езика

Шестокласничката Мария Топузова на СУ "Св. св. Кирил и Методий" - с. Крупник – първа по успех на областния кръг на олимпиадата по Български език и литература.

Мария Топузова е 6 клас и е дъщеря на кмета на село Полена – Веселин Топузов. 

Нейните 29 точки са споделени само с още една ученичка от елитната ПМГ „Сергей Корольов“ – Благоевград, което нарежда двете ученички на първо място сред всички участници в областния крът на олимпиадата по Български език и литература.

Мария е отлична ученичка, любознателна и трудолюбива. От малка обича литературата. Има богата езикова култура, благодарение и на началната си учителка до четвърти клас – нейната баба Бойка Топузова и на учителите й по литература: Даниела Узунова и Павлина Димова.

Под ръководството на Павлина Димова на областния кръг на олимпиадата по БЕЛ печели четвърто място, а тази година нейн преподавател и класен ръководител е Даниела Узунова.

 Успехът в литературата ми е по наследство. – казва с усмивка шестокласничката. - От първи до четвърти клас моята баба ми беше класен ръководител, с нея постоянно се запознавахме с нови текстове, правехме преразкази, добих опит и знания, които непрекъснато обогатявам, споделя младият езиковед.

Поредно републиканско постижение за и за друг състезател от Община Симитли!

Този път повод за гордост и заслужени поздравления са за спортната надежда Александър Ваканин от село Крупник, който завоюва първо място от Републиканско първенство по свободна борба за юноши до 20 години, в категория до 92кг.

Спортната надпревара в която Александър участва се проведе в град Бургас.

Сред изключително силна конкуренция, спортисът имаше четири срещи, които взе с техническо превъзходство 10:0 и си осигури първото място на финала.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK