Броени дни до седмото издание на Международния фестивал „Балканска черга“ в Шишковци

Снимки: Борислав Крумов

Фестивалът ще се проведе от 15 до 17 септември

От 15 до 17 септември в кюстендилското село Шишковци ще се проведе седмото издание на Международния фестивал „Балканска черга“.

Участници в събитието ще са фолклорни състави, художници, занаятчии и други от България, Македония и Сърбия. Фестивалът цели да популяризира местните традиции, култура и бит.

"Тази година организираме малко бизнес изложение на фирми производители от селата, град Кюстендил и град Босилеград, Р Сърбия. Това са малки предприятия, които преработват местна земеделска продукция, осигуряват работни места и запазват хората в селата", сподели организаторът Борислав Крумов от сдружение  "РОДЕН КРАЙ". 

"Очакваме много гости и участници. Хората от селото се включиха активно в подготовката, ще участват и в конкурсите за домашна ракия, както и в дърпането на въже и канадска борба". Тази година на 16 и 17 септември ще се проведат детски работилници за стари занаяти, всеки може да се включи. На 16 септември е конкурсът за тестени изделия "Зелникът на Майстора", на място ще подажем как се прави майсторския зелник в България, Сърбия и Северна Македония“, заяви още Борислав Крумов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK