Директорът на СУ-Горна Оряховица, Криси Аврамова: Честит патронен празник!

Снимка: Infomreja.bg

На 21 април се навършват 173 години от рождението на Георги Измирлиев-Македончето

Уважаеми българи, скъпи съграждани, колеги, родители и ученици, 

На 21 април тази година се навършват 173 г. от рождението на патрона на нашето училище - големият български революционер и общественик - Георги Измирлиев - Македончето.

Помощник и съратник на Стефан Стамболов, той е избран за апостол и ръководител на Първи търновски революционен окръг. Този велик българин извършва широка революционна дейност във връзка с Априлското въстание и като участник в него, след престрелка в Горна Оряховица, е заловен от османските власти. 

Осъден на смърт, той сам слага въжето на шията си и ни оставя незабравимото предсмъртно изречение: ”Сладко е да се умре за свободата на Отечеството!”

Ние с гордост и признателност носим неговото голямо име и с всеки изминат ден се стремим да оправдаем с чест името му, като печелим престижни награди и много медали по английски език, математика и спорт, развиваме спортната си слава, като се учим и чрез забавление. 

Нашето училище е иновативно и модернизирано с богата материална база, работим успешно и по дигиталната трансформация. От нашите редици излизат богато информирани хора, които ни представят не само в страната, но и по света. 

Честит патронен празник!

Поклон пред паметта и делото на Георги Измирлиев - Македончето!

 

Криси Аврамова

Директор на СУ „Георги Измирлиев” - гр. Горна Оряховица

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//