Кметът на Банско посрещна малки математици, призьори от международно състезание

Снимка: Община Банско

Кметът на Банско, Георги Икономов, посрещна в своя кабинет малките математици от Банско - Теодора Хаджирускова, Йордан Мицин и Вяра Донева.

Отборът взе участие преди дни в международното състезание „Математика без граници“, което се проведе в Несебър за пета поредна година. Учениците завоюваха престижното трето място в отборното състезание при четвъртокласниците, като само броени минути при решаването на математическите казуси, са решили разпределението на медалите.

Малките отличници споделиха с градоначалника  своите преживявания по време на участието си. Те разказаха още за любовта си към точните науки и за това как се подготвят за подобни участия. От своя страна, той ги поздрави за престижното класиране и им пожела да продължават да се развиват в избраното поприще, за да постигат още много върхове.

Припомняме, че участието на децата от Банско в състезанието в Несебър, бе финансово подпомогнато от общинска администрация Банско в подкрепа към развиващите се млади умове.

От 2013 година в България международния турнир „Математика без граници“ се провежда за ученици от 1. до 12. клас. На финала в Несебър тази година участваха над 2000 математици от над 15 държави.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK