Започва усилена подготовка за изборите в Югозапада

Снимка: Infomreja.bg

Партиите стягат редиците

Седмицата, в която новият служебен кабинет встъпи в длъжност, парламентарно представените сили започнаха подготовка за изборите „2 в 1“ в Югозападна България

Най-голяма промяна може би се усеща в ГЕРБ-СДС. На 26 февруари екскметът Атанас Камбитов се завърна в партията на Борисов като общински ръководител на ГЕРБ Благоевград и регионален отговорник.

Преди ден в страницата си във фейсбук Камбитов сподели:

Основната тема вече са изборите през юни. Наясно сме какво искаме и как да го постигнем. Очаква ни много работа.

Камбитов, съвместно с евродепутата Андрей Новаков, проведоха срещи с актива на партията в Благоевград и Разлог.

Областният координатор на втората по ред политическа сила ПП-ДБ – Марио Граченов, заяви за ИНФОМРЕЖА: В събота имаме Национален съвет на партията в София. Ще вземем решения за номиниране и кандидатстване в листите. Ще обсъдим и стратегията за предстоящите избори.

От ИТН също се готвят за 9 юни, потвърди за медията ни Станислав Богдански. До 21 април номинираните кандидати за евро- и български депутати ще бъдат изпратени от областното ръководство до централното.

За момента от Възраждане няма новини, въпреки че многократно лидерът Костадин Костадинов е заявявал готовността да са първи във властта.

По традиция БСП прави номинациите си за кандидат-депутатите за 50-ото НС по общински партийни организации. Тези номинации минават през областния съвет, а след това и през националния. Към момента са направени номинациите за евродепутатите, които се обобщават от „Позитано“.

ДПС също се събират, но в петък, когато ще обсъдят изборната обстановка.

 

КОМЕНТАРИ

Нюрхан13:17 - 10.04.2024
САМО ДПС И ГЕРБ И СДС С ВАС СМЕ СИЧКИТЕ ОБИЧАМЕ ВИ САМО БОЙКО БРАВО БИХТЕ ГИ ТИГРИТЕ БРАВО
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK