Кметове разписаха заповеди за Сирница и паленето на огньове

Снимка: Infomreja.bg

В Благоевград и Кресна взеха мерки

Във връзка с традиционното палене на огньове на празника Сирни-Заговезни и с цел безопасност и опазване живота и здравето на всички жители, кметът на община Благоевград  и колегата му от Кресна издадоха заповеди.

Забранява се паленето на огън до сгради, постройки, съоръжения и други горими материали на по-малко от 50 м. разстояние. Забранява се паленето на гуми, леснозапалими горива и материали. Задължително е огънят да не се оставя без наблюдение и да бъде загасен до 22:00 часа.

Община Благоевград апелира в случай на силен вятър да не се пали огън.

За спазване на указанията и за безопасността на празника ще отговарят екипи от Община Благоевград, РСПБНЗ - Благоевград, РДВР - Благоевград и РИОСВ - Благоевград.

В Кресна се забранява:

Паленето на огньове върху тревни площи /паркове и градинки/ и покрай обществените сгради на територията на общината - Целодневна детска ясла - гр. Кресна, ЦДГ „Здраве” и СУ „Св. Паисий Хилендарски”.

Паленето на огньове да става на безопасно разстояние от жилищни сгради, горими конструкции и съоръжения на газопреносната и електропреносна мрежа.

При паленето на огньове се забранява използването на хвойна, както и горими материали като полимери, пластмаси, каучук, автомобилни гуми и други силно димящи предмети, причиняващи значително замърсяване на атмосферата.

Използването на леснозапалими и горими течности за запалване на огньовете.

Огньовете да не бъдат оставяни без надзор, като след изгарянето им да бъдат почистени местата, върху които са били запалени.

Апелират се - да не се оставят без наблюдение малки деца в близост до запалените огньове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK