Община Кочериново с приет бюджет от 8 380 612 лева

Снимка: Infomreja.bg

Станислав Горов: Времето на неоправданите и ненужни разходи отмина

Общинският съвет в Кочериново подкрепи Бюджет 2024 година на Община Кочериново. Това се случи на извънредно заседание на местния парламент, провело се на 19 март (вторник) 2024 година.

Бюджетът на Община Кочериново за 2024 година е в размер на 8 380 612 лева. От тях приходите от държавни трансфери ще бъдат в размер на 6 055 052 лева. Общата допълваща субсидия за делегирани държавни дейности е 4 967 707 лева.

Кметът на Кочериново Станислав Горов поздрави общинските съветници за взетото решение, което е в полза на всички жители на общината. Приемането на Бюджет 2024 година ще позволи на Общинска администрация да продължи своята работа за подобряване качеството на живот в общината и решаването на проблемите на гражданите, като с приоритет се работи по онази част от тях, която има спешен характер.

„Ежедневно, лично осъществявам строг контрол и оптимизиране на разходите, с цел укрепване финансовото състояние на общината. Времето на неоправданите и ненужни разходи отмина. Създадохме нова, оптимизирана административна структура, която да бъде ефективна и да отговаря на потребностите на Общината“, добави той.

През настоящата календарна година кметът Станислав Горов и екипът му ще работят активно за привличането на допълнителни средства чрез възможностите, които предоставят различните национални и европейски програми.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK