Чарлз III е диагностициран с рак

Снимка: БГНЕС

Кралят е започнал "редовно лечение" от днес

Британският крал Чарлз Трети е диагностициран с раково заболяване, съобщиха от Бъкингамския дворец.

От там уточниха, че не става дума за рак на простатата след като монархът постъпи наскоро в болница за лечение на увеличена простата. 

Видът рак не е разкрит, не се споделят повече подробности относно стадия или прогнозата, но кралят е започнал "редовно лечение" от днес. 

Бъкингамският дворец посочи, че Чарлз гледа положително на лечението си и очаква с нетърпение да се върне към обществените си задължения възможно най-скоро. 

Той ще отложи временно публичните си ангажименти и се очаква други висши кралски особи да го заместят по време на лечението. 

75-годишният монарх се завърна в Лондон от имението Сандрингам в графство Норфолк днес сутринта и дворецът отбезяла, че той е започнал лечение като амбулаторно болен. 

Въпреки че ще спре публичните си изяви, Чарлз ще продължи с конституционната си роля на държавен глава, което включва и провеждане на лични срещи. 

"Скай нюз" съобщи, позовавайки се на източник, близък до Принц Хари, че херцогът на Съсекс е разговарял с баща си за диагнозата и ще пътува до Великобритания в близките дни да го види лично.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK