Пеевски: Йончева е независим човек, който е доказал, че защитава свободата на медиите и хората

Снимка: ДПС

ДПС няма да работи с ПП–ДБ, ако обвиненията срещу тях се докажат, допълни той

Поканихме Елена Йончева, защото е независим човек, който е доказал, че защитава свободата на медиите и хората. Винаги сме имали гражданска квота, а тя е достоен неин представител. Тя все още не е дала съгласието си, в момента тече процес по номинации.

Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски.

Не ме интересуват реакциите на други партии, коментира той, във връзка с думите на лидера на БСП Корнелия Нинова за кандидатурата на Йончева. Ако някой е саботирал съдебната реформа, това е ПП-ДБ - направиха така, че да няма ротация. Ако обвиненията към ПП-ДБ се окажат истина, няма да имаме диалог с тях. Ако се докаже, че имат обвързаности с контрабанда, ДПС няма да работи с тях. Това, което видяхме, е чудовищно и мисля, че такива хора нямат никакъв интегритет.

Бойко Рашков няма място в политиката. Неговото място е по трапезите, до пудела, който е напълнил джоба му с пачки. Популизъм пък е искането на "Възраждане" за оставка на Росен Желязков, каза Пеевски.

За коалиция с ГЕРБ след изборите, заяви, че не е редно да се говори сега, защото хората трябва първо да дадат вота си.

„Всичките ми битки бяха срещу Бойко Борисов, така че няма как да приема предложение за номинация за евродепутат, дошло от него“, каза в „Тази сутрин“ евродепутатът от БСП Елена Йончева.

„Става дума за номинация и аз я приемам, като призвание за добре свършена работа в Европейския парламент за България. В действителност имам сериозен пробив по редица теми. Ще продължа да работя по всички тях, ако намеря подкрепа и ако имам пълната свобода, както досега, да отстоявам каузите, с които съм се захванала“, коментира Елена Йончева от Страсбург.

Елена Йончева, каза, че не може да коментира закона "Магнитски", по който е санкциониран Делян Пеевски, защото това са санкции на трета държава извън ЕС.

"Не съм изграждала отношение на доверие с лидера на ДПС в личен контакт", каза още тя и посочи, че битката в ЕП е много сериозна, а нейната работа ще бъде гаранция за нейната независимост.

Тя коментира, че една от каузите, с които иска да продължи, е Пактът за миграция.

„След 8 години преговори успяхме да постигнем успех, който е важен за България. Вече ще има нов ефективен механизъм, който ще позволи да се намали безконтролната миграция“, посочи Елена Йончева.

„Делян Пеевски ми каза, че следи всички теми и знае подробности за моите позиции – не само по Пакта за миграцията, но също и за медийния акт, който е по мое предложение и който дава възможност за прозрачност във финансирането на медиите и за тяхната собственост. Вече качествени медийни публикации няма да могат да бъдат сваляни автоматично от социалните платформи, както беше досега“, коментира Елена Йончева.

Тя посочи, че с Делян Пеевски са обсъдили темите за миграцията, каналджийството, антикорупционния закон.

„В Европейския парламент аз много добре работя с депутата от ДПС Илхан Кючюк. Координацията между евродепутатите е много важна“, каза още тя.

„Приех поканата за номинация, не знам все още дали ще бъда част от листата. Моето условие беше да имам пълна свобода в моите каузи“, заяви Елена Йончева.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//