20 заявки има за настаняване в социалните жилища в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Жилищата са в готов за настаняване вид

Днес кметът инж. Румен Томов и заместник-кметът по строителството инж. Евгени Терзиев посетиха новите социални жилища в IV микрорайон в Благоевград.
 
Социалните жилища са изградени по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. Жилищата са в готов за настаняване вид - напълно обзаведени с мебели, електродомакински уреди, телевизори и оборудвани бани.
 
183 са социалните жилища изградени със средства по оперативната програма. Към настоящия момент са подадени 20 молби за настаняване в тях.
 
Служителите на общинска администрация извършват проверка на данните декларирани от гражданите. Края на месец април предстои разглеждане и одобрение на заявените за настаняване молби.
 
Община Благоевград разполага с 479 на брой общински социални жилища. Одобрена е картотеката за настаняване за 2020г. Същата е качена на сайта на Общината и в нея има картотекирани 83 души. Към момента няма свободни жилища за настаняване на картотекираните лица. В случай на освобождаване на част от тях, ще започне настаняването на одобрените по картотеката заявители. Кметът инж. Р. Томов поднови договорите на наемателите, с изтекъл 3-годишен срок.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2