БСП виждат химикалката на Пеевски върху коалиционното споразумение

Снимка: БСП

БСП са готови за избори 2 в 1

„Ставаме свидетели на поредните няколко загубени дни за България.” Това заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски пред медии след връчването на първия мандат за съставяне на правителство.

„Ставаме свидетели на едно безцеремонно търгуване на държавата, на разпределяне на постове и регулатори. Всички видяхте как тези партии, на които им е поверено да управляват, вчера не се посрамиха и на празника разиграха цяла България с едни безсмислени пресконференции, на които целта беше една единствена – Борисов да извие ръцете на ПП-ДБ, ПП-ДБ цяла вечер след това да му се моли да не върне мандата, за да стигнем до ситуация, в която Пеевски да им каже днес какво да направят.

И докато Кирил Петков се моли на Бойко Борисов да задържи мандата още 7 дни, разбираме, че в петък Пеевски е написал споразумението с разпределението на регулаторите. Това още веднъж показва съдържанието на тази сглобка и отношението на тези хора към държавата”, допълни той.

Свиленски бе категоричен, че позицията на БСП остава, че мандатът не трябва да бъде изпълнен и час по-скоро България трябва да отиде на предсрочни избори.

„Тъй като това, което предстои да се случи, ако се случи, гарантира единствено несигурност, нестабилност, кражба и разпределение на държавните постове и богатства”, подчерта социалистът.

Георги Свиленски обърна внимание, че в публикуваното в медиите коалиционно споразумение няма нито една дума за проблеми като цените на горивата, на водата, на телекомуникационните услуги, нито за доходите на българските граждани, а се спори единствено за постове на министри и разпределение на регулатори.

„БСП ще продължава да предлага решения за разрешаването на проблемите на хората, а не на проблемите на управляващата коалиция”, заключи той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK