Атанас Камбитов: В кварталите „Еленово“, „Орлова чука“, „Ален мак" времето е спряло от 2019 г.

Снимки: Личен архив

„Видимо е това, което направихме ние преди 4 г.! Тези след нас не успяха дори да го поддържат...

С доза горчивина се питам не виждате ли това, което ние направихме преди години, не усещахте ли хъса, с който работихме за голямата цел - да превърнем Благоевград в красив, модерен и бързо развиващ се европейски град?! Не ми се ще да вярвам, че усилията, които положихме, са неоценени...

Това заяви независимият кандидат за кмет на община Благоевград и бивш градоначалник - Атанас Камбитов. Ето и останалата част от изявлението му:

На финала сме на предизборната кампания. Казват, че кампанията била тежка. За мен предизборната кампания беше истинско удоволствие. Време на срещите с вас, в които отново се вслушах в гласа ви. Усетих разочарованието ви от упадъка в последните 4 години, в които в Благоевград не се случи нещо голямо и видимо, с което жителите и кметовете след мен да се гордеят.

По време на предизборната кампания постоянно повтарях да не обръщаме внимание на виртуалността и празните обещания в думите на някои от кандидатите, а на истинската реалност, тоест колко добро е направила и ще направи една позната ви администрация.

Аз и екипът ми администрирахме 8 години с дългосрочна визия за развитие и резултатите от нашата работа са видими. Направихме много, заложихме много, което другите не успяха да поддържат и продължат. С доза горчивина се питам: Не усетихте ли хъса, с който работехме ,за да бъде Благоевград по-добро място за живеене?! Сигурно сме допускали грешки, преследвайки голямата цел да превърнем Благоевград в красив, модерен, европейски...Не ми се ще да вярвам, че усилията ни да работим денонощно по тежките проблеми, да извоюваме, построим и постигнем с много труд онова, което всички виждате, са неоценени.

Тези дни се срещах с хора от кварталите - "Еленово", "Ален мак", "Орлова чука"... Място, в което аз и екипът ми вложихме много усилия, за да подобрим благосъстоянието на жителите и облагородим средата, в която да живеят и отглеждат децата си.

Помните ли как изглеждаха голяма част от блоковете в кварталите, за които днес говоря?!

Грозни панели, олющени мазилки, блокове- символ на разруха!

С огромни усилия санирахме и обновихме над 200 блока и пространствата между тях. Променихме домовете на стотици домакинства, включили се в националната програма за енергийна ефективност. Благоевград беше отличник, бяхме най-добри в страната по този показател. Кварталите промениха изцяло визията си.

В кв. „Еленово“ изградихме мечтан за децата и техните родители закрит плувен басейн, нов спортен комплекс, а помните ли мястото зад него?!

Превърнахме съществуващ с години пущинак в красив парк. Един от кандидатите непрекъснато повтаря, че някой все му пречи да направи това и онова! Нима не минахме и ние пред период, в който ни се пречеше?! Но не се оплакахме, не обвинявахме. Помните ли 2014-2015 г., когато тогавашното правителство загърби Благоевград и политическата стоп палка блокира изграждането на спортния комплекс. Тогава ние победихме заедно, с вашата подкрепа и протести, с активната ви гражданска позиция и направена подписка, обединила 15 000 човека, без разлика на партийна принадлежност - червени, сини, зелени. Всички искаха това да се случи. И успяхме. Спортният комплекс в Еленово е факт. И не само! И нещо много важно - всичко това е направено не с парите от данъците ви или със заеми, а с осигурени средства от оперативни и национални програми.

Два парка, десетки детски площадки, реновирани и обновени детски градини, нова детска градина, спортни площадки с фитнес уреди на открито, ремонтирани училища, поддържани междублокови пространства, асфалтирани улици, обновена вик мрежа, асфалтиран булевард „Пейо Яворов“ - всичко това се случваше с лекота. Имахме заложени още много проекти за развитието на квартала и щяхме да свършим всичко, което вие при нашата непрекъсната връзка искахте.

Какво се случи обаче! 4 години бяхте забравени. Направеното от нас остана, но тези след нас нито го поддържаха, нито направиха нещо видимо.

Приближава моментът на избор. Днес изборът е между безпорните и категорични успехи на Благоевград отпреди 4 години и хаоса от последните няколко години, създаден от безидейност, управленска немощ и политическа хамелеонщина. Изборът е между Благоевград с ясна визия за развитие и Благоевград без хоризонт, такъв, в какъвто го превърна сегашната администрация.

Ние знаем как да променим това. Как да работим не само върху видимите неща, но и в непрекъснатото модернизиране на „общинската машина“, която днес се задъхва от необосновано раздута администрация.

Ще променим това! Знаем как!

Доверете ни се! Бюлетината е 77!

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни ИНФОМРЕЖА ИЗБОРИ!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK