Кметове от ГЕРБ обвиниха Петков в опит да се внесе разделение в партията им преди началото на преговорите

Снимка: БНР

Те нарекоха това "нелепо, недостойно и неетично"

Кметовете от ГЕРБ остро възразиха срещу изказване на председателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков на националната конференция на "Демократична България". В приветственото си слово пред делегатите на форума Кирил Петков защити финансовия министър Асен Василев. По думите му в неофициални разговори кметове на ГЕРБ споделяли, че не биха искали да се върнат към стария режим на Владислав Горанов:

"Асен - моят партньор в "Продължаваме промяната", го сподели, но е факт. Сега имахме частен разговор, говорихме с кметовете на ГЕРБ: "Искам да ми кажете искате ли да върнем господин Горанов обратно, той да ви направи Бюджета, или искате още един Бюджет от същия, дето сега ви се случи?". Тихичко, някои от тях - хайде, да не ги обвиняваме всичките, казаха: "По никакъв начин не искаме да се връщаме към старата система, защото старата система означаваше ние да се редим на опашки, да правим мили очи, да се молим и да се надяваме, че ние ще бъдем от малкото избраници, които ще получат средства, а днес имаме единен Бюджет". И ето, хоп - една друга общност, не нашата общност, вече вижда предимството на Промяната".

В позиция, разпространена от пресцентъра на ГЕРБ, кметовете от партията заявяват, че: "Посредствените опити да се внесе разделение в най-голямата политическа партия в България, и то часове преди началото на преговори за управлението на страната в следващите месеци е нелепо, недостойно и неетично". /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK