Кметът на Благоевград откри Общностен център за подкрепа на малцинствени групи

Снимка: Община Благоевград

Новият Общностен център разполага със зали за индивидуална и групова работа

Общностен център за подкрепа на малцинствени групи бе открит в Благоевград. 

„Това е един изключително успешен проект за Община Благоевград, който показва, че можем да имаме добро сътрудничество между община, неправителствени организации и представители на общността, а също и с изпълнителите на такъв тип обекти“, заяви кметът Методи Байкушев. Той благодари на всички участници в изграждането на Общностния център и пожела успех на екипа, който ще работи в него.

Новият Общностен център разполага със зали за индивидуална и групова работа, работни и санитарни помещения, детска площадка, и паркинг. Осигурен е достъп за хора в неравностойно положение.

Екип от специалисти, в това число двама образователни медиатори, психолог и социален работник, ще предоставя комплексна подкрепа на хората от рискови групи за повишаване на качеството на живот, превенция на социалното изключване и преодоляване на негативни стереотипи.

Акцент в работата на екипа с хората от общността ще е превенцията на риска от отпадане от системата на образование и обучение, мотивиране за завършване на средно или по-висока степен на образование, придобиване или повишаване на професионална квалификация, осигуряване на заетост и подкрепа на семейството, повишаване на родителския капацитет, използване на обществени услуги и др.

Постигнатите цели и резултатите от изпълнението на проекта бяха представени на заключителната пресконференция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//