Струмяни отбеляза празника си с голям концерт и много официални лица

Снимка: Община Струмяни

На 13 април всяка година общината е пленена от веселие

В съботния ден на красива открита сцена на площада в с. Струмяни бе дадено началото на празничния концерт по повод Празника на общината.

Поздравителната програма започна с изпълненията на децата от Детска градина "Патиланци" – с. Микрево, с. Струмяни и с. Илинденци, децата от Средно училище "Св. Паисий Хилендарски" - с. Микрево, самодейни състави от читалищата в с. Микрево, с. Струмяни, с. Илинденци, певиците от Женска певческа група с. Игралище, танцов ансамбъл „Малешевци“ при НЧ „Братя Миладинови“ - с. Микрево, Ансамбъл „Малешевска китка“ и ансамбъл „Веселие“.

За поредна година празникът събра десетки жители и гости на общината - поколения, приятели, съмишленици, хора които милеят за родното място, хора които никога няма да забравят, че центърът на света е точно под родната стряха.

Като част от съпътстващата програма на празника бе детско шоу „Маг Икар“, което зарадва най-малките деца на общината.

Кметът Емил Илиев отправи поздрав към всички присъстващи.

В своето слово той сподели:

„Днес в деня на този празник обединяваме чувствата си към родната община и сърцето на всеки от нас се вълнува от радостта и емоциите на празничният ден, от надеждите и желанията ни да продължим развитието на Струмяни като европейска община.

Отброихме още 4 динамични години, през които имахме възможността да продължим да работим и да влагаме сърцето и силите си за благото и добруването на хората в община Струмяни.За бъдещето на нашата община- малка, но с все по-големи възможности и все по- позната не само у нас, но и зад граница.Защото има с какво да се гордеем- с трудолюбието и с гостоприемството ни, с прекрасната ни природа, с културните ни и исторически забележителности, с фестивала Малешево пее и танцува, със съхранените традиции“.

Скъпи съграждани,

Искам от сърце да благодаря на всички, които обичат и помагат на Община Струмяни.

Наш дълг е да запазим наследеното и да предадем на поколенията след нас силният дух и традициите на нашата община.

Да бъдем здрави, по мъдри и по-смирени,

По-отворени за взаимопомощ и солидарност към нуждаещите се.

Да си помагаме взаимно, всеки според възможностите си и да бъдем съпричастни и да не забравяме, развитието на нашата община зависи в най-голяма степен от нас, независимо от трудностите на нашето съвремие.

Разбира се най-сърдечно Ви пожелавам, с настъпването на красивите пролетни празници Лазаров ден и Цветница и в навечерието на един от най почитаните християнски празници- Великден, да донесат в домовете ни повече здраве, мир, любов и надежда, повече вяра и смисъл да бъдем заедно и да създаваме по-добрия утрешен ден.“

Сред официалните гости на празника, които също отправиха своите поздравления и благопожелания към община Струмяни и нейните жители бяха: областен управител на област Благоевград - Мария Димова, Негово Високопреосвещенство Неврокопски Митрополит Серафим, Нейно Превъзходителство Посланик на Република Северна Македония в България, Агнеза Руси Поповска, Севделина Траянова – председател на Общински съвет Струмяни, Звонко Пекевски – кмет на община Берово, Георги Батев – председател на Общинския съвет в Сандански, Димитър Бръчков – кмет на община Петрич, Тони Якимовски – ръководител на Съвместен технически секретариат в Кюстендил, д-р Иван Анчев – председател на Атлантическия съвет на България, Фиданка Котева – зам.-кмет хуманитарни дейности на община Струмяни, Петя Тасева – зам.-кмет стопански дейности на община Струмяни, Иван Секулов – секретар на община Струмяни и др.

Бяха получени и десетки поздравителни адреси от България и чужди партньори сред които: Красимир Герчев – кмет на община Разлог; Арбен Мименов – кмет на община Сатовча; Стойчо Баненски – кмет на община Банско; Министерство на образованието и науката; Национално сдружение на общините в Република България; Асоциация на българските градове и региони; Сдружение на югозападните общини и др.

Празничният концерт продължава с изпълненията на обичаната фолклорна певица Нелина, както и изпълненията на рап звезди.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК:

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK