Семействата на заложниците на "Хамас" пристигнаха в Йерусалим след 5-дневен поход

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Всички семейства ще имат среща с целия състав на военновременния кабинет в понеделник

Семействата на хората, взети за заложници от "Хамас" на 7 октомври и отведени в ивицата Газа,  пристигнаха в Йерусалим след 5-дневен поход, започнал от Тел Авив, предадоха световните агенции.

Близките на заложниците поискаха отговори от израелското правителство, което вече е под натиск, след като обяви смъртта на две заложнички в последните дни.

Море от израелски знамена и портрети на заложниците заля магистралата, водеща към Йерусалим. Ликовете на заложниците бяха отпечатани и на тениски, и на плакати, носени от множеството. Начело на кортежа семействата на заложниците вървяха с мрачни лица, някои плачеха, а други се прегръщаха.

Когато стигнаха до сградата, в която се намира канцеларията на израелския премиер Бенямин Нетаняху, участниците в шествието пуснаха в небето стотици жълти балони. "Върнете ги у дома, сега. Всички. Сега", скандираха протестиращите.

"Не е нормално деца да бъдат държани за заложници в продължение на 43 дни. Не знаем какво прави правителството. Нямаме никаква информация", казва близък на двама заложници.

Сдружението на семействата  на заложниците и на изчезналите обяви същевременно, че всички семейства ще имат среща с целия състав на военновременния кабинет в понеделник.

Няколко източника от една седмица съобщават за посредничество под егидата на Катар за освобождаване на заложници в замяна на прекратяване на огъня. Вчера израелският премиер Бенямин Нетаняху обаче заговори за много "неоснователни слухове и за манипулации". "Досега не е имало споразумение, но когато ние имаме нещо за казване, ние ще го направим", увери той. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK