ФК „Кюстендил“ спечели детския футболен турнир „Кюстендилска La Liga“

Снимки: ФК "Кюстендил"

Кметът инж. Атанасов връчи купите на победителите

Девет клуба от София, Кърджали, Самоков, Етрополе и Кюстендил, участваха във второто издание на детския футболен турнир „Кюстендилска La Liga“, за деца родени 2014 и 2015 година. Турнирът се организира от ФК "Кюстендил" и Община Кюстендил, и се проведе на футболния терен в двора на Езикова гимназия, пред погледа на стотици родители и фенове на футбола.

Домакините от ФК "Кюстендил" успяха да спечелят турнира и в двете възрастови групи. Децата, родени през 2014 г., водени от треньора Александър Александров- Аци вдигнаха трофея, след като на финала победиха силния тим на „Лъвчетата“ от София.

Децата на ФК "Кюстендил", родени 2015 година, с треньор Кирил Мицов, водени по време на турнира от Николай Наков спечелиха купата на победителите, след като на финала надделяха над  равностоен противник – „Арда 1924“ – Кърджали. Купите на победителите връчи кметът на Община Кюстендил, инж. Огнян Атанасов.

Отборите на „Левски“ се наредиха на призовото трето място и в двете възрастови групи, като при родените 2014 победиха в малкия финал „Олимпия“ – София, а при родените 2015 година спечелиха след дузпи срещу „Рилски спортист“ – Самоков. С изявите си в Кюстендил впечатлиха и децата от „Локомотив“ – София, „Академика“ – София, „Чавдар“ – Етрополе.

Наградите връчваха председателят на Областния съвет на БФС – Кюстендил - Евгени Йорданов, старши треньорът и капитанът на мъжкия отбор на ФК Кюстендил – Мартин Йорданов и Адриян Бачовски. Всяко дете получи медал с логото на клуба и турнира „Кюстендилска La Liga“, а всеки отбор – купа за спомен. Финалистите на турнира получиха и топки от БФС – Кюстендил.

Специално изработени плакети получиха треньорите на отборите, участници в турнира, те им бяха връчени от колегите от ДЮШ на ФК Кюстендил.

Домакините от ФК "Кюстендил" поканиха гостите от страната да са част и от третото издание на Детския футболен турнир „Кюстендилска La Liga“, което е планирано за месец септември.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK