Байдън: Ясно е, че Тръмп иска нов 6 януари

Снимка: ЕРА/БГНЕС

А Тръмп заяви, че ще има "кървава баня", ако не бъде преизбран през ноември

Ясно е, че този човек иска още един 6 януари. Но американският народ ще му донесе още едно категорично поражение на изборите този ноември.

Това написа президентът на САЩ Джо Байдън в X, бивш "Туитър", по повод на последните изяви на съперника си сред републиканците за Белия дом Доналд Тръмп.

Припомняме, че в събота Тръмп заяви, че ще има "кървава баня", ако не бъде преизбран през ноември.

Коментарите му бяха направени на митинг в Охайо, докато Тръмп обсъждаше възможността за засилване на търговската война с Китай заради автомобилното производство. Митингът имаше за цел да привлече гласове за кандидата на републиканците за Сената Бърни Морено, когото Тръмп подкрепи през декември, преди първичните избори в Охайо във вторник.

По-късно той добави: "Ако тези избори не бъдат спечелени, не съм сигурен, че някога ще има други избори в тази страна."

В отговор на коментарите на бившия президент говорителката на кампанията на Тръмп Каролин Ливит заяви пред NBC News: "Политиката на Байдън ще създаде икономическа кървава баня за автомобилната индустрия и заетите в този сектор работници."

Тръмп отново нарече хората, които се намират в затвора за престъпления, извършени по време на нападението на 6 януари, "заложници".

"С тях са се отнасяли ужасно и много несправедливо и вие знаете това и всички го знаят", каза Тръмп в началото на речта си. "И ние ще работим по този въпрос още от първия ден, в който встъпим в длъжност, ще спасим страната си и ще работим с хората, за да почетем тези невероятни патриоти."

По време на събитието Тръмп каза също, че някои имигранти без документи "не са хора", макар да добави, че "не му е позволено да каже това, защото радикалната левица казва, че е ужасно да се каже". Той също така каза на католиците да не гласуват за Байдън.

"Всеки католик, който гласува за този тъпак, е луд, защото вие сте преследвани", каза Тръмп.

Байдън е вторият римокатолик, който някога е бил избиран за президент. Джон Кенеди е първият католик, избран за президент на САЩ. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK