Банско се гордее с талантите си - и в спорта, и на музикалната сцена

Колаж, илюстрация: Infomreja.bg

Вижте какви отличия получиха банскалии

Банско се гордее с талантите си!

За няколко дни отново градът се окичи с няколко приза, повод за гордост на всички банскалии – както на музикалната, така и на спортната арена.

Един златен, два сребърни и един бронзов медал спечелиха състезателите на Таекуондо клуб "Хоук-Банско" на детския турнир "Перник Оупън 2023", който се проведе през уикенда. По голямата част от състезателите направиха дебют на състезание в най- атрактивната дисциплина – спаринг.

Исмаил Кунгьов се класира на първо място, Георги Динев и Боян Стипцов спечелиха сребърни медали, а Мехмед Дагонов взе бронза.

Следващото участие на клуба, и последно за тази календарна година, е на силния международния турнир по кик бокс "Топ 10", който ще се проведе от 15 до 17 декември в Пловдив.

И да не забравяме…

Катрин Гемкова завоюва високо признание за таланта и упорития си труд за постигане на спортни върхове. На златното момиче от Таекуондо клуб „Хоук – Банско“ бе присъден „Златен пояс“ в бойните спортове за 2023 година. Тя заслужи наградата Таекуондо ITF „Най-добър спортист – жени“ с отличното си представяне през годината.

Талантливите певици Ивана и Ивона Малчови пък изпращат годината с множество призови места. През всеки от последните три месеца те побеждаваха в конкурси и фестивали и прибавиха в колекцията си ценни отличия.

В началото на октомври, на ХVIII Международен фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува“, на сестри Малчови безапелационно бе отредено първото място.

На XII Национален музикален и танцов конкурс "Пиленце пее" момичетата не само спечелиха златен медал, но и едногодишна стипендия на Министерството на културата. Декемврийската си победа Ивана и Ивона спечелиха на родна сцена – на провелия се в Банско 39-ти Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда“.

Сестри Малчови ще радват с песните си банскалии и гостите на града на празниците, организирани от НЧ „Никола Вапцаров“.

Красивите гимнастички от Банско участваха в провелия се в Сандански турнир "Коледни ангели", организиран от местния Спортен клуб по художествена гимнастика "Вихрен".

Децата от клуб „Банско“, заедно с момичетата от клубовете “Вихрен” и “Неврокоп” завладяха публиката с масов танц на фона на една от най-вълнуващите български песни – „Притури се планината“.

Спортният клуб по художествена гимнастика „Банско“ взе участие в турнира с 50 деца. Гимнастичките ни завоюваха призови места, много награди и любовта на публиката.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK