Златен медал за Боряна Калейн на топка на Световната чалъндж купа

Снимка: БГНЕС

Ева Брезалиева завоюва сребърно отличие на обръч

Боряна Калейн спечели златен медал на финала на топка, а Ева Брезалиева взе сребърно отличие на обръч на Световната чалъндж купа по художествена гимнастика в Клуж-Напока (Румъния), информира nova.bg.

Калейн изигра изключително силно композицията си с топка и получи оценка от 35.000 точки. Другата българка в този финал Ева Брезалиева имаше сериозна неточност (излизане на уреда извън терена) и остана осма с 29.300 точки.

Втора и трета на топка са съответно италианките Милена Балдасари с 32.050 точки и София Рафаели с 31.500 точки, след като допусна грешка. Брезалиева обаче представи отлично композицията си с обръч и взе сребърен медал, след като беше оценена с  33.450 точки.

Златото взе световната шампионка в многобоя от София 2022 София Рафаели с 35.800 точки, а Маргарита Колосов от Германия зае третата позиция с 32.950 точки. 

Така България вече има четири медала от надпреварата, след като вчера Калейн и момичетата от ансамбъла станаха втори в многобоя. По-късно днес са финалите на бухалки и лента също с участието на Калейн и Брезалиева, както и при ансамблите с пет обръча и с две топки и три ленти, където България е фаворит за първото място.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK