Постоянен арест за дупничанин, хванат за пореден път с дрога

Снимка: Infomreja.bg

Определението на РС – Дупница подлежи обжалване

Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на обвиняем за държане на високорискови наркотични вещества. В искането на прокуратурата се посочва, че обвиняемият Иван К. / на 25 години, осъждан / е държал в джоб на якето си черен полиетиленов плик със 7 броя топчета, всички със зелена суха листна маса, реагиращи при направения полеви наркотест на канабис, с бруто тегло 39,39 грама.

Районен съд - Дупница намира, че от събраните на този етап доказателства, а именно протоколи за претърсване и изземване и свидетелски показания, обосновано установяват съпричастността на обвиняемия към извършване на това престъпление.

Освен това съдът счита, че са налице и останалите две предпоставки, визирани в чл. 63, ал. 1 от НК, а именно опасността обвиняемият да извърши и друго престъпление, предвид многократните му осъждания, както и че се касае за държане на наркотични вещества, престъпление, за което има и предходно осъждане.

Налице е и опасност лицето да се укрие, доколкото от гласните доказателства се установява, че е оказал съпротива при задържането му, тоест направил е опит да бъде осуетено наказателното преследване по отношение на него. Поради това съдът счита, че следва да вземе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемия Иван К., съобщават от пресцентъра на ведомството.

Определението на РС – Дупница подлежи обжалване и/или протестиране в 3- дневен срок от днес, пред Окръжен съд - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK