Главният секретар на МВР: Видеозаписът от убийството на Пейо Пеев е смущаващ

Снимка: Infomreja.bg

Има подозрения, че са замесени и други хора, каза той

"Убийството в „Драгалевци“ е изключително тежко престъпление. Има подозрения, че са замесени и други лица, като е образувано досъдебно производство за лично укривателство".

Това каза главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев, пише btv. За престъплението са обвинени съпругата на убития Пейо Пеев - Габриела Славова-Пеева, както и нейната майка - Красимира Трифонова.

Обвинението срещу тях е за това, че умишлено са убили 44-годишния мъж. Причината за смъртта е удушаване.

По думите му е иззет видеозапис от около три минути, който е смущаващ. Коцев обясни, че разследването е в начален етап и започва по сигнал на бащата на жертвата, тъй като е изгубил връзка с него.

"Има следи за палеж, опит за заличаване на трупа, за унищожаване на автомобила. На Габриела – съпругата на жертвата, е наложен домашен арест за момента, за да си гледа децата. Вече има заповед на директора на Дирекция „Социално подпомагане“, на базата на доклад на отдел „Закрила на детето“ спрямо децата са наложени спешни мерки за защита и те са дадени за временно отглеждане на родителите на убития мъж", обясни главният секретар на МВР.

Той добави, че се очаква прокуратурата да поиска постоянно „задържане под стража“ за Габриела.

Убийството на Алексей Петров

„Разполагаме с доста улики, с много голям обем от факти, но на този етап не разполагаме с конкретно лице, което да привлечем в качеството на обвиняем. На този етап нямаме данни нито за авторство, нито за поръчителство“, каза гл. комисар Живко Коцев.

Той поясни, че продължава провеждането на процесуални действия и оперативно-издирвателни мероприятия с партньори от другите служби и в координация с прокуратурата.

В отговор на въпрос за връзката на проверките на Васил Божков заради убийството на Алексей Петров, Коцев отбеляза, че прерогативите на разследващия екип е да прецени какви разпити и какви процесуални действия да се проведат - в каква последователност и какъв да бъде техният обем.

"Решаваща и ръководна функция има наблюдаващият прокурор и екипа от прокурори за стратегията и тактиката на разследването. Телефонът на Васил Божков стигна до партньорска служба. Длъжни сме да проверим комуникацията и кореспонденцията в телефона“, обясни Живко Коцев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK