Туристи от Кюстендил гостуваха на приятели от Пробищип, Македония

снимки: ТД "Осогово"

По покана на приятелите от Пробищип група туристи от ТД”Осогово” в Кюстендил се присъединиха към мероприятието на македонските туристи.

„Монашеска пътека, както е кръстен маршрутът, включваше пътя от Лесновския манастир до манастира „Св. Спиридон Чудотворец”“, споделят кюстендилските туристи.

„Обсипаната с пъстри багри Осоговска планина, нацъфтелите циклами, величието на манастира „Св. Гаврил Лесновски,  уютът на женския манастир „Св. Спиридон Чудотворец” и гостоприемството на домакините очарова всички“, категорични бяха от кюстендилското дружество.

Лесновският манастир е основан през 11 век. В него са се намирали мощите на светеца, преди да бъдат пренесени в църквата „Свети апостоли“ в Търново. Манастирската църква е обновена през 1341 година и е посветена на Архангел Михаил, като зографисването продължава до 1349 година.

На 12.10.2014 г. е Денят на интензивното ходене. ТД „Осогово” организира тристранна среща на пирамида 106 при с. Жеравино с туристи от България, Сърбия и Македония. Преходът е около 2 часа в едната посока, съобщават от дружеството.

 

снимки: ТД "Осогово"
снимки: ТД "Осогово"
снимки: ТД "Осогово"
снимки: ТД "Осогово"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK