Община Разлог подкрепя каузата „Не изхвърлям, а помагам“

Снимка: Община Разлог

Проектът е базиран на добри практики

Община Разлог подкрепя благотворителната кауза на онлайн платформата за дарения на употребявани вещи „Не изхвърлям, а помагам“, насочена към подобряване състоянието на околната среда и подкрепа на хора от уязвими групи, съобщават от Общината.

В процеса на популяризиране възможностите на онлайн платформата, подпомагаща дарители да публикуват обяви за дарения на предмети от бита в добро състояние, а нуждаещи се организации и физически лица - обяви за търсене на необходимите им вещи от различни категории: мебели, техника, дрехи и обувки, играчки и др., Община Разлог, съвместно с различни организации, допринася за намаляване количеството депонирани отпадъци от домакинствата и подкрепя нуждаещи се лица и семейства.

Платформата, функционираща от април 2023 година, е създадена в изпълнение на Проект „Не изхвърлям, а помагам“. Проектът е базиран на добри практики в областта на предотвратяване образуването на отпадъци, като демонстрира процеса на споделяне на ненужни, но функциониращи и добре запазени предмети с хора и организации, имащи нужда от тях. Концепцията на проекта съчетава целите по намаляване на количеството депонирани битови отпадъци със социални цели.

КОМЕНТАРИ

Лютви Х.07:31 - 01.08.2023
Мафията в Якоруда си има послушно и глупаво стадо, което ги избира. Те крадат от вас, а вие им вярвате. Стадото си заслужава съдбата. Те ви лъжат , а вие мълчите...глупаци... Това ли е елита на Якоруда, срам и позор от тези управници и съветници..те закопаха града...ДПС ще им бие шута само след 2 месеца...ще се освободим от тези паразити Беди, Карафеиз, Сабиха, Айша Х.,Куцузо, Кавалов, Хърльови,Пачка, Джама, цялата община ще има пълна подмяна на всички нива есен .ПЕРКОВИТЕ БРАТЯ СА ЗА БОБОВ ДОЛ
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK