Кюстендилка, противозаконно подпомагала чужденци, остава зад решетките

Снимка: Infomreja.bg

Определението на Окръжен съд - Кюстендил, не подлежи на обжалване

Окръжен съд – Кюстендил, потвърди определението на Районен съд – Кюстендил, с което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Ц. С. Тя е обвиняема за противозаконно подпомагане на чужденци – 10 граждани на Китайската народна република, да пребивават  и преминават в страната в нарушение на закона, с цел да набави за себе си имотна облага. Ц. С. е задържана от органите на МВР на 01.05.2023 г. в село Багренци, като престъплението е извършено с МПС.

Окръжен съд – Кюстендил, споделя изцяло доводите на първоинстанционния съд за наличие на обосновано предположение за авторство на деянието, както и за реалната опасност от укриване и извършване на друго престъпление. Обвинението е за тежко умишлено престъпление по смисъла на НК. Опасността от укриване се извежда от действията на обвиняемата преди нейното задържане, от няколкото адреса, на които пребивава, и честите й пътувания до Република Гърция. Обществената опасност на самото деяние обуславя и извода за наличие на реална опасност от извършване на друго престъпление.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което по отношение на Ц С. е взета най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK