Асоциацията по ВиК в Кюстендил - с приет бюджет за 2023 г.

Снимки: Областна администрация - Кюстендил

Това стана по време на днешното редовно заседание на Общото събрание на Асоциацията

Приет бе бюджетът за 2023 г. на Асоциацията по ВиК на обособена територия, обслужвана от „Кюстендилска вода“ ЕООД, гр. Кюстендил. Това стана по време на днешното редовно заседание на Общото събрание на Асоциацията, свикано от председателстващия го и областен управител инж. Александър Пандурски.

В заседанието се включиха представители на всички общини от Кюстендилска област (с изключение на Сапарева баня).

Освен приемането на бюджета за настоящата година, сред точките в дневния ред, бяха и: отчет на дейността на Асоциацията за 2022 г. и отчет за изпълнение на бюджета за 2022 г. Те също бяха гласувани положително от членовете на Асоциацията по ВиК.

Разгледан бе и Бизнес планът на ВиК оператора „Кюстендилска вода“, който се отнася за развитие на дейността на дружеството като ВиК оператор за регулаторния период 2022 – 2026 г. По него не беше взето решение. Основните акценти от Бизнес плана представи инж. Марио Нешев, управител на „Кюстендилска вода“ ЕООД. Той подчерта, че този План е изключително важен за населението на обслужваните територии, за да се осигури нормално качество на предлаганите услуги.

„В свое писмо българският ВиК холдинг пряко се ангажира с подкрепа както за дружеството през негова оздравителна програма, така и към местната власт с големи инфраструктурни обекти – трансобщински, тъй като засягат интересите на повече от една община“, обясни инж. Нешев. „Тъй като са крупни и сложни, проектите не са по силите на инвестиционната програма на Бизнес плана, те ще бъдат реализирани през различни финансови инструменти с помощта на българския ВиК холдинг и МРРБ“, обясни още Марио Нешев.

По дневния ред бе приета подробна инвестиционна програма за инвестиции в активи – ВиК системи и съоръжения, публична държавна и/или публична общинска собственост за 2023 г.

Общото събрание на АВиК – Кюстендил прие решение от 2024 г. да започне стопанисването, поддържането и експлоатацията на ВиК системите и съоръженията и предоставянето на услуги от страна на ВиКО – „Кюстендилска вода“ ЕООД на територията на община Дупница.

По последната точка от дневния ред не беше прието решение за промяна на границите на обособената територия, обслужвана от „Кюстендилска вода“, чрез напускане и прекратяване членството на Община Дупница в Асоциацията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK