Правят ново вилно селище край Кюстендил, легловата бази скочи в пъти

Снимка: Стоп кадър, община Кюстендил

Кметът Петър Паунов отговаря на въпросите на кюстендилци

Легловата база в община Кюстендил през 2007 г. беше 355 легла, в момента е 1631 легла. Над 120 000 годишно са реализираните нощувки. Към туристическата база на територията на община Кюстендил, само пред последния месец са издадени две нови разрешения за строеж – едното е полуподземна пристройка за басейн към съществуващ хотел. Това е към парк-хотел „Кюстендил“, където започва изграждане на нов басейн и разширение и разширяване на съществуващия спа център.

Отделно от това на 8 август е издадено друго разрешение за строеж -  до комплекс Трите буки за вилно селище, тип къмпинг, с бунгала и сграда за общо ползване. Там ще бъдат разположени 18 бунгала с застроена площ между 50 и 90 км .м. разгъната застроена площ и луксозни бунгала с площ от 147 кв.м. Общата разгъната застроена площ е 2 182 кв.м. Минимумът ще е 72 легла, а част от бунгалата са с 6 легла. Това обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов в отговор на въпрос на кюстендилка за използването на минералната вода в града.  

Жителите на Кюстендил питаха и за контейнери за смет в махала „Грамаге“ в Жиленци, както и за промяна на разписанието на част от автобусите по лините 1 и 2. „Рейсът минава в 14.37 часа, но повече ученици от ПМГ свършват в 14.50 часа. Възможно ли е да се промени“, попита кюстендилец.

В отговор Паунов обяви, че Общината се е свързала с ръководството на ПМГ, за това дали те могат да се върнат към старото часово време, тъй като ума ученици, които учат в ЕГ и ползват същия автобус.

„Освен това по отношение на тези линии до края на месец август средно по 300 пътника са ползвали ежедневно двете линии. От стартирането на учебната година ползвалите автобуси са 500 - 520 дневно, като сутрешните курсове се пуска втори автобус, който поема над 60-70 човека заради натоварване на основната линия.

Освен това е решен въпроса и с квартал „Върташево“, там има 9 курса от Грамаждано и 4 курса от Гюешево. Жителите ще бъдат таксувани на 1 лв., каквато е цената и на градските линии. Договорът на превозвача е за 3 години, за което благодарим, а всичко това улеснява трафикът в централната градска част и гарантира безопасността на нас и нашите деца“, обяви още кметът.    

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK