Гоцеделчевските природозащитници с национална награда

Снимка: Clean&Green

Движението Clean&Green бе номинирано от фондация "Биоразнообразие"

Българската фондация за биоразнообразие връчи годишните си награди за прояви на борбеност, отдаденост и постоянство в опазването на околната среда. Тя открои примерите, които вдъхновяват, провокират и променят средата, в която живеем.

 В категория „Инициативи с локално значение“ на първо място е движението Clean and Green – Гоце Делчев! Журито от изявени общественици и популярни личности го отличи между 15 номинирани инициативи, някои от които на големи градове и известни световни организации като WWF Bulgaria.

Създателят на движението Clean and Green Георги Златинов печели все повече съмишленици с личния си пример и отдаденост на каузата за чиста природа. Движението се разраства и резултатите са налице – за една година са проведени над 120 кампании за почистване в Гоце Делчев, района на местността Язовирите и селата Делчево, Попови ливади, Мосомище, Ковачевица. Периметърът на дейността се разраства, обхващайки Сандански, Рупите, родопското село Чала, Неа Ираклица в Гърция и други райони. Освен с хигиенизиране, ентусиастите се занимават и с ремонтиране на чешми и места за отдих, боядисване, залесяване…

Разширява се и възрастовият състав на участниците в движението. Радостно е, че в него се включват и деца, което формира тяхното екологично възпитание.

Каузата обединява хора с различни професии и дори с различна националност.

Всичко това е дало основание на фондация „Биоразнообразие“ да отличи гоцеделчевските природозащитници.

Присъждането на годишните награди за биоразнообразие и климат 2023 е в рамките на проект „Game ON“, финансиран по програма DEAR НА ЕК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK