Единственият художник-планинар в България откри изложба в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Художествената галерия днес е пространство на абстрактност и цветове

Единственият художник, който се назовава още и като планинар във визитката си днес откри изложба в Благоевград.

Художествената галерия приюти приятели и ценители на абстрактното изкуство, които се насладиха на 48 творби, създадени от четката, шпатулата и молива на Серафим Митев.

Sarafa.art – това е официалният сайт на артиста, а на гърба на визитката под името му е изписано с бели букви „художник – планинар“. Типично за него. По-ясно описание за човека, покорил върхове в чужбина и у нас, няма.

Носещият името на ангел лети заедно с орлите чак до базовия лагер на Еверест. Предстои му през есента изкачване на поредния.

Дали планината зарежда художника и у него цветове и форми започват да се създават в съзнанието му, а след това претворяват на платното – самият той няма отговор. Според него, както сам сподели на публиката, не бива зрителят да пита какво е нарисувано, а най-добре картините се гледат на чаша вино.

Серафим Митев показва до 17 май една граница между стиловете. Някъде – в лицето на един негов приятел от далечното минало, пък се вижда Ван Гог и неговите жълто-сини мотиви. Доказал се с предните си изяви – една самостоятелна изложба и участвал в общи такива, Митев е тихият творец, който задълбочава себе си между рамката без да поставя граници за четката.

Специално от Англия дойдоха най-близките по душа и ген хора за Митев, които показаха, че червеното е любов, жълтото – надежда, синьото – шир, а стрелките от картините сочат винаги нагоре!

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//