Юлия Баймакова ще вдъхнови със стиховете си благоевградски ученици

Срещата ще бъде на 15 януари от 11.30 ч. в РБ „Димитър Талев“ в Благоевград

Юлия Баймакова - поетеса, писателка, бивша преподавателка и настояща журналистка, ще гостува в Регионална библиотека „Димитър Талев“ на 15 януари, понеделник. Нейната интересна среща в читалнята на детския отдел ще започне в 11:30 часа с деца от четвърти „б“ клас на СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“, а в 13:00 часа авторката ще представи творчеството си и на ученици от първи “а“ клас на същото училище.

Тя ще вдъхнови четвъртокласниците и първокласниците с магията, силата и емоцията на мерената реч. Поетесата ще представи своите две стихосбирки - „Усмивка“ и „Щастливо детство“, които успяла да напише за по-малко от половин година. Сътворила ги с много любов към своите малки читатели, към които изпраща своите послания. Всичко това авторката направила с една огромна, истинска, откровена и доброжелателна усмивка.

Героите в нейните стихосбирки са взети от живота – дечица, техните баби и дядовци, горски обитатели, домашни любимци, птици, дървета, плодове. Автор на красивите илюстрации и в двете детски книжки е талантливият художник Ивайло Костадинов.

Юлия Баймакова, която е от Гоце Делчев и е кореспондент на ИНФОМРЕЖА, ще разкрие на децата какво вълшебство е писането, колко ценно е четенето и как тези две неща ни изпълват с красота, познания и вяра в доброто.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK