Старата сграда на Второ ОУ – Кюстендил, се превръща в модерна Еко библиотека

Снимки: Община Кюстендил

При входните пространства се залага оформяне на ЕКО зони с филтриращи растения

Превръщаме в съвременна библиотека старата сграда на Второ основно училище на ул. „Евлоги Георгиев“ и прилежащия имот, съобщават от Община Кюстендил.  

В партньорство с Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“ и водещи специалисти от УАСГ, започва изработването на концепция и проект за обновяване на съществуваща сграда и доизграждане в прилежащите терени.

Новият модерен комплекс предвижда наличието на звена за комплектуване, обработка, каталогизация, краезнание, център за дигитализация, зала за събития, хранилища обзаведени с компактуси и задължително съобразени с изискванията за съхраняване на книжен фонд.

В новата Еко Библиотека се предвиждат следните отдели: заемна за възрастни плюс технически отдел; изкуство; нов обучителен център със съвременно оборудване; специализирана читалня; детски отдел; множество пространства и кътове за самостоятелно четене; тийнзона с кътове за електронно четене, мейкърспейс, интерактивни игри; коуъркинг и споделено офис пространство.

При входните пространства се залага оформяне на ЕКО зони с филтриращи растения, както ще се изградят и кътове за четене на открито, детска площадка, кафене и библиомат.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK