Отнеха четири автомобила на пияни водачи във Видинско

Снимка: Infomreja.bg

Решението е на Районната прокуратура във Видин

През изминалата седмица Районна прокуратура – Видин приключи три дела за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотични вещества с обвиняемите П.Л., Ф.И. и П.Б.

На 09.04.2024 г. обвиняемият П.Л. управлявал лек автомобил в района на пътен възел „Видахим“ в посока от гр. Видин към гр. Дунавци. Превозното средство било спряно за извършване на проверка от компетентен орган. Чрез тестване с технически средства било установено, че водачът шофирал след употреба на алкохол и наркотично вещество. Алкотестът отчел наличие на 3,48 промила алкохол, а Drug test – положителен резултат за метадон.

П.Л. е бил привлечен към наказателна отговорност за извършени две престъпления – по чл. 343б, ал. и от НК и по чл. 343б, ал. 3 от НК.

Обвиняемият по другото дело Ф.И. на 10.04.2024 г. управлявал личния си мотоциклет по бул. „Панония“ в гр. Видин след употреба на кокаин.

По надлежен ред е била установена концентрация на 2,19 промила алкохол в кръвта на обвиняемия П.Б., шофирал на 17.02.2024 г. лек автомобил, м. „Ауди“, в с. Тополовец, област Видин.

Трите дела са приключили с отнемане в полза на държавата на управляваните от водачите МПС - леките автомобили, м. „Мазда“ и м. „Ауди“, както и мотоциклет, м. „Сузуки“. На обвиняемите са наложени условни наказания „лишаване от свобода“, както и лишаване от право за управление на МПС за определени срокове.

В полза на държавата е отнет и лек автомобил, м. „Пежо“, по дело за противозаконно подпомагане на 6-ма чужди граждани да преминават в страната в нарушение на закона, извършено от обвиняемия В.В. - престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1 и т. 5, вр. ал. 1 от НК.

На 16.10.2022 г. в района на с. Бела Рада, област Видин, той ги превозвал със собствения си автомобил.

Освен отнемането на автомобила на обвиняемия В.В. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 5 000 лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//