САЩ обмислят помощи по въздух от военни самолети в Газа

Снимка: iStock

Хуманитарната помощ за Газа през февруари е намаляла наполовина в сравнение с януари

Администрацията на президента Джо Байдън обмисля спускане на помощ по въздух от американски военни самолети в Газа, тъй като наземните доставки стават все по-трудни, заяви американски служител в сряда.

Военната офанзива на Израел в Газа сравни със земята по-голямата част от гъсто населения анклав, уби десетки хиляди, разсели почти цялото му население и остави жителите на Газа на ръба на глада. Обемът на общата хуманитарна помощ, постъпваща в Газа, е намалял наполовина през февруари в сравнение с януари, показват данни на ООН.

Най-малко 576 хил. души в ивицата Газа - една четвърт от населението там - са на крачка от глада според Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси. Във вторник се каза, че хуманитарните групи са се сблъскали с "огромни препятствия само за да получат минимум доставки в Газа".

Едно от всеки шест деца под 2-годишна възраст в Северна Газа страда от остро недохранване и на практика всичките 2.3 млн. души в палестинския анклав разчитат на "ужасно недостатъчна" хранителна помощ, за да оцелеят, се добавя в него. /dnevnik.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK