Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел бяха обявени за „Политици на годината 2023“

Снимка: Министерски съвет

Отличието е присъдено от екипа на Дарик радио

Министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел получиха днес отличието на екипа на Дарик радио „Политици на годината 2023“. Медията ежегодно връчва грамотата на лидерите, които имат най-голямо влияние за развитието на политическия живот в България през изминалата година.

„Най- ценното, което виждам в тази награда е, че има две имена върху нея. Трябва да сменим политическата култура, да покажем, че резултати се получават чрез диалог, търсене на общи решения и аргументи. Опитваме се да дадем личен пример в това отношение“, заяви премиерът акад. Денков. Министър-председателят посочи сериозните успехи за България, които правителството успя да реализира до този момент благодарение на екипната си работа. За акад. Денков това е първа награда като политик, след като за постиженията в научната си кариера е удостояван с редица престижни отличия.

„Тази награда за мен е признание и отговорност.  С акад. Денков показваме как с диалог и сътрудничество, с отстояване на визия за силна, активна и доверена за партньорите си България, ние можем да вървим напред. Тя е и отговорност да продължим да даваме сигурност, стабилност, последователност и да бъдат целенасочени действията ни, така че хората в България и нашите партньори да усетят, че могат да ни имат доверие и че случващото се в страната е за хората и дава надежда за бъдещето“, заяви от своя страна вицепремиерът Мария Габриел.

Грамотата на министър-председателя и на вицепремиера беше връчена от изпълнителния директор на Дарик радио Христо Христов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK