Съдят шофьор - трафикант на дрога, задържан на "Кулата"

Снимка: Infomreja.bg

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото

Окръжната прокуратура в Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И.А. (на 51 години) за контрабанда на марихуана през ГКПП Кулата, съобщават от държавното обвинение.

Към юни 2023 обвиняемият работел като шофьор на товарен автомобил за международни превози в търговско дружество.

Около 05,30 ч. на 08.06.2023 г. той пристигнал на пункта от Гърция с управляваната от него товарна композиция, състояща се от влекач и прикачено полуремарке.

При извършване на проверка И.А. предоставил на митническия служител международна товарителница. В документа били отразени изпращач на стоката, получател и превозвач. Товарът бил разпределен на 61 палета. За място и дата на натоварване било посочено Жирона, Испания - 5.06.2023 г., а за разтоварен пункт – София, България.

Митническият инспектор селектирал товарната композиция по метода „анализ на риска“ за рентгенов контрол. Камионът бил сканиран с мобилно рентгеново устройство. При анализиране на изображението било констатирано наличие на фабричен улей в пода на товарното помещение на полуремаркето и аномалия в неговата плътност.

По тази причина превозното средство било отбито за извършване на допълнителна физическа проверка. За целта митническите служители отстранили металната пломба, с която било запечатано полуремаркето, като свалили и няколко пакета от превозваната стока.

Установеният улей бил покрит с капак, съставен от 22 части, представляващи специално изработени кутии от дървен материал с допълнителни капаци. В 18 от тях били открити прозрачни пакети с канабис. 

Общото количество на наркотичното вещество, разпределено в 84 пакета, е 46,170 килограма, на стойност 168 320 лева.

Водачът на товарния камион И.А. е бил привлечен в качеството на обвиняем за контрабанда на наркотичното вещество.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK