Христо Иванов: Димитър Главчев показа неспособност да бъде независим

Снимка: БГНЕС

Той коментира и участието на ДПС в промените на Конституцията

"Служебният премиер Димитър Главчев показа неспособност да бъде независим", заяви пред БНР Христо Иванов, съпредседател на „Продължаваме Промяната - Демократична България”. Според него дори завръщането на Главчев начело на Сметната палата „би било проблем, защото той не е независим и го е доказал с действията си“. 

Във връзка с критиките за последните промени в Конституцията, касаещи института на служебните кабинети, Иванов коментира, че те са направени с цел „в България да няма центрове, които концентрират власт“. 

За участието на Движението в промените на основния закон той коментира: „ДПС даваше знаци, че разбира, не иска да бъде повече проблем, а иска да бъде част от решението“. 

"Бяхме готови да обсъждаме отделни реформи за ограничаването на това в България да има безконтролна власт", каза още той. 

На въпрос от слушател, прочетен от водещия в ефир, дали след изборите е възможна коалиция с ГЕРБ, Иванов коментира: „ГЕРБ трябва решат накъде тръгват. Дали ще бъдат присъдружна организация на Пеевски, който всъщност е съпредседател на ГЕРБ в момента, защото провежда оперативки, присъства на заседание на изпълнителната комисия, привиква ги“. 

„Прокуратурата прави кампания със селективно пускане в публичното пространство на материали от досъдебни производства“, смята още той. 

 

КОМЕНТАРИ

Анелия05:05 - 22.04.2024
Каза най-способният и най-независимият :)
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//