ДПС замълчаха за отстраняването на Гешев

Снимка: БГНЕС

"Това не е решение на парламента, а на ВСС, какво да коментираме", обясни Карадайъ

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и народният представител от движението, който ще бъде в основата на предстоящите конституционни промени - Делян Пеевски, бяха изключително лаконични след като окончателното отстраняване на Иван Гешев от позицията главен прокурор стана факт след подписания в четвъртък указ от страна на президента, пише news.bg.

"Честит празник", поздрави по традиция медиите Мустафа Карадайъ, отказвайки обаче какъвто и да е първоначален коментар. И посъветва: "Прочетете Конституцията".

"Това не е решение на парламента, а на ВСС, какво да коментираме", обясни защо Карадайъ се е позовал на върховния закон Делян Пеевски, преди да влезе в пленарната зала.

Припомняме, че Иван Гешев бе отстранен от ВСС от поста на главен прокурор. На 15.06.2023 г. президентът Румен Радев подписа указа за предсрочното освобождаване на обвинител номер едно.

 

КОМЕНТАРИ

Лютви Х.04:47 - 16.06.2023
Беди О. И Куцузо и Карафеиз са на процент в Билдинг Компани, която редовно печели обществени поръчки в Якоруда... Отклоняват се средства яко...и за 20 години закопаха село Якоруда...но есен ще ги уволня ..а Станимир му е брат. На Боби Богданов...и..също е за Бобов Дол...като стана кмет наесен..освободете Якоруда от тази порочна шайка общински крадци...
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//