Цветовете на украинския флаг осветиха знакови сгради у нас

Снимка: Станислав Кимчев

Инициативата е на министъра на отбраната Тодор Тагарев

Цветовете на украинския флаг осветиха Министерския съвет по повод втората годишнина от войната на Русия срещу Украйна и десетата годишнина от анексирането на полуостров Крим. Цветовете на Украйна засияха и на сградата на Областната администрация в Благоевград.

Цветовете на Украйна засияха и на сградата на Областната администрация в Благоевград.

Инициативата е на министъра на отбраната Тодор Тагарев и е подкрепена от министър-председателя акад. Николай Денков.

Посланието на този акт е България да даде кураж на украинците да продължават своята героична битка, но и да покаже, че не са сами в нея. Това е и сигнал към българските граждани да подкрепят свободата, независимостта и териториалната цялост на държавите и да се противопоставят на агресията на авторитарните режими срещу демократичните ценности.

Осветяването на знакови сгради в цветовете на украинския флаг и поставянето на знамена на Украйна е и знак за единство с нашите партньори в Европейския съюз и със съюзниците на България в НАТО.

С минута мълчание стотици украинци и българи почетоха паметта на жертвите на войната.

С това шествие София става един от 400-те града в света, които днес демонстрират солидарност с  Украйна.

Организаторите предупредиха за очаквани провокации при преминаване край руската църква, но благодарение на засиленото полицейско присъствие до конфликти с групата руски граждани, събрали се пред църквата, не се стигна.

Снимка: Савина Топурска

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK