Откриха 70 кг марихуана, скрита в товара на камион

Снимка: МВР

Извършват се разпити на свидетели, назначена е физикохимична експертиза

Окръжната прокуратура в Стара Загора наблюдава досъдебно производство за държане с цел разпространение на марихуана.

На 19 март на автомагистрала „Тракия“ в района на област Стара Загора, след получена информация от ГД БОП, полицейски служители от ОД на МВР спрели за проверка тежкотоварен камион с влекач, българска регистрация, управляван от 52-годишен водач. В колата пътувал и друг мъж, на 51 г., съобщават от държавното обвинение.

При извършено претърсване в тайник в кабината на камиона били намерени и иззети 66 вакуумирани пакета, съдържащи зелена суха тревиста маса, която при първоначалния наркотест е реагирала на марихуана, като общото тегло е близо 70 килограма.

Товарният камион е пътувал от София в посока към Бургас. В него не е била превозвана друга стока. 52-годишният водач и неговият спътник са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Прокуратурата ще повдигне обвинение спрямо двамата, като те ще бъдат задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, в рамките на които в съда ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK