Стоянов: Още двама служители на МВР ще бъдат уволнени заради гонката в Стара Загора

Снимка: МВР

При нея загина мъж

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев присъстваха днес на годишния отчет-анализ на ОДМВР – Стара Загора за 2023 г. В рамките на извършения анализ, вътрешният министър изведе основните направления, по които следва да се работи. „Пътнотранспортният травматизъм е приоритет както на правителството, така и на МВР. Разследванията по тази линия трябва да са приоритет особено там, където има смъртни случаи“, заяви министър Стоянов.

Той препоръча да се засили работата на Икономическа полиция. Особено внимание обърна на проблема с обучението, който е неглижиран назад във времето. По думите му то трябва да е периодично и системно. Министърът подчерта, че от служителите на охранителна полиция зависи много, те са едно от най-важните звена на системата. „Хората трябва да имат респект към полицаите, но полицаят трябва да подхожда към всеки един гражданин с уважение. Не пренебрегвайте нито един сигнал по линия на домашното насилие“ категорично заяви вътрешният министър.

Главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев поздрави състава за постигнатите резултати, зад които стоят усилия, дисциплина, труд и енергия. По думите му хората се интересува дали са решени техните проблеми. Това налага внимание и промяна на подхода към гражданите, коментира главен комисар Коцев.

Министър Стоянов съобщи, че във връзка с образуваните дисциплинарни проверки в областната дирекция по повод смъртта на 58-годишния мъж, до момента има освободени двама  висши ръководители от ОДМВР-Стара Загора. Други двама  служители от изпълнителски състав, които на етапа са отстранени,  вероятно също ще бъдат уволнени до няколко дни. По случая има следствено дело, по което се работи активно, коментира вътрешният министър.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK