В Гърция и Македония търсят изчезналото преди три месеца момче от Ключ

Снимки от фейсбук страницата

Има разпространени снимки на лицето

В две държави търсят изчезналия преди месеци Александър Заков от село Ключ.

Той е в неизвестност от 29 декември, когато напуснал дома си, а ден след това е обявен за издирване. Той не носи в себе си лични документи. Взел е телефона на майка си, с която живее. Последно – на 30 декември е засечен сигнал от телефона, а след това следите се губят.

Младият мъж е облечен с тъмно син анцуг и черна шапка.

Във фейсбук страница, озаглавена“ Търси се Александър Заков / Missing Aleksandar Zakov“, братът на младия мъж е написал: "Темида" е сляпа, но ние като общество - не сме!!! Последните две снимки са от Гърция! Споделяйте и в гръцките групи! Благодаря ви!

Публикувани са и снимки с лошо качество, на които се вижда мъж с качулка и широки дрехи, които обаче не отговарят на описанието, а до мъжа има сак.

На 17 февруари Борислав Заков публикува следната информация:

Уважаеми хора, брат ми Александър Заков е забелязан в Ново Конярево, Македония!

Въпреки усилията на доброволците, няма и следа от момчето.

Както ИНФОМРЕЖА ви разказа:

На 1 януари брат му се е прибрал от Испания, където работи. Майка му е вдовица. За нея местните казват, че злоупотребявала с алкохола.

Според брата на Сашо, както всички го наричат, той е кротък, не злоупотребява с наркотици или алкохол.

Последната следа, според Борислав Заков, е от частна вила край село Първомай в Огражден планина. Там, разказва Борислав, собственикът на вилата заварил разместени предмети. Оставил е храна, за да може, ако Александър се върне, да се подсили.

Борислав предполага, че брат му наблюдава доброволците и нарочно се крие. Защо обаче, няма обяснение.

Майката на Борислав и Александър пък не дава информация за сина си, с когото живее едва от година.

Никой не знае какво е подтикнало младия мъж да изчезне. Няма познати и приятели от селото. Не общува с хората. Често ходел сам за гъби, плодове и билки из гората.

Александър е оставил послание до майка си, че „краят идва“. Момчето четяло и писало на религиозна тематика.

Миналата година той отново „заминал“ и е открит в Кресна, на гарата, качил се на влак.

Момчето е завършило средното си образование в Костинброд, а след това учи за ветеринарен лекар в София. От години няма връзка с Ключ. Преди година се завръща, заявявайки, че няма повече работа по София. Започва да се занимава със земеделие, а като работлив и тих го описват всички местни.

В неизвестност отстава и Ивана от Дупница, от която от 22 февруари няма следа. Преди дни родителите на ученичката отправиха апел към дъщеря си да се прибере и че няма да ѝ се карат.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK