Енергийният министър Владимир Малинов заминава за САЩ

Снимка: Министерство на енергетиката

Посещението е във връзка с проекта за нови мощности в АЕЦ "Козлодуй"

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов заминава на работно посещение в САЩ през следващата седмица, информират от ресорното ведомство. Визитата му цели надграждане на двустранното сътрудничество за гарантиране на енергийната сигурност.

Във Вашингтон ще се проведе първото заседание на Управляващия комитет по Междуправителственото споразумение между двете страни за сътрудничество по проекта за изграждане на ядрена мощност на площадката на АЕЦ "Козлодуй" и ядрената програма за граждански цели на България.

Малинов ще се срещне с помощник държавния секретар по въпросите на енергийните ресурси на САЩ Джефри Паят и с помощник секретаря по международните въпроси в Департамента по енергетика Андрю Лайт.

Енергийният министър ще разговаря и с представители на финансиращи институции като Американската корпорация за международно развитие (U.S. DFC), както и с федералната агенция за експортно кредитиране на САЩ "Ексим банк" (EXIM Bank. Той ще обсъди с тях възможностите за участие в реализацията на проекти в българския енергиен сектор.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//