Обявиха окончателните резултати от изборите в Сърбия

Снимка: БТА

Листата на президента „Александър Вучич – Сърбия не трябва да спира“ е получила 46,75 процента

Обработката на гласовете от всички избирателни пунктове на предсрочните парламентарни избори в Сърбия, които се произведоха на 17 декември, показва, че листата на сръбския президент „Александър Вучич – Сърбия не трябва да спира“ е получила 46,75 процента или общо 1 783 701 гласа, съобщи сръбската Републиканска избирателна комисия, цитирана от Танюг.

Най-голямата опозиционна коалиция - „Сърбия срещу насилието“ - е получила 23,66 на сто от гласовете, което представлява 902 450 избиратели, посочва БТА.

За изборната листа „Ивица Дачич – премиер на Сърбия“ са гласували 6,55 процента от всички избиратели, а коалиция НАДА е получила 5,02 на сто от гласовете.

Листата на Бранимир Несторович „Ние сме гласът на народа“ е получила 4,69 процента от гласовете, а за коалицията Заветници-Двери са гласували 2,76 на сто.

Съюзът на унгарците от Войводина е получил 1,7 процента, а за Сръбската радикална партия са гласували 1,46 на сто от избирателите.

Изборната листа „Усама Зукорлич – Обединени за правосъдие – Партия за правосъдие и помирение – Бошняците от Санджак, Томислав Жигманов – Демократически съюз на хърватите във Войводина“ е получила 0,76 процента от гласовете, а за изборната листа на Сюлейман Углянин – 0,57 процента.

„Политическата борба на албанците продължава – Шаип Камбери“ е получила 0,35 на сто от гласовете, Народната партия – 0,88 процента, а листата „Заедно за бъдещето“ – 0,18 процента.

Руската партия е получила 0,3 на сто от гласовете на избирателите, листата на Чедомир Йованович – 0,24 на сто, а листата на Саша Радулович и Борис Тадич – 1,18 на сто.

За изборната листа „Сърбия на Запад“ за гласували 0,14 процента, а за листата „Албанска демократична алтернатива“ 0,08 на сто.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK