Асен Василев: Ябълката на раздора е подбора на кадри

Снимка: Infomreja.bg

Акад. Денков става вицепремиер, подчерта той

Преговорите продължават. Това заяви пред БиТиВи финансовият министър Асен Василев. Варианти има всякакви, лаконичен бе той.

Преговорните екипи основно работят върху текстове как властта ще продължи напред, стана ясно от думите му. Трябва да се договорят правила как ще се избират кадрите, които ще осъществяват реформите. Определя се и законодателната рамка за следващите 9 месеца. Дори и към момента основната му задача е България е да влезе в Еврозоната, както обясни Василев.

Акад. Денков става вицепремиер, подчерта той. Дали ще заеме външнополитически пост, щяло да стане ясно. Това, което целим, е България да си довърши интеграцията, заяви финансист номер 1. Ако някъде има ябълка на раздора, тя е свързана с подбора на хора, по думите му.

Голяма част от трудните реформи започнаха, категоричен бе той. Василев е за прозрачен начин, по който ще се избират хората в службите и регулаторите. Всичко останало е дребни движения по терена, каза той. Съдебната реформа се случи на хартия, сега трябва да се случи в реалния живот, по думите му. Самият факт, че преговорният процес продължава, е добър знак. Аз съм умерен оптимист, сподели Асен Василев.

Изнудването на Унгария, както той се изрази, го накарало да се откаже от таксата за транзита на газ през страната ни.

Инфлацията спада драматично, според финансовия министър. Еврото през 2025 г. е напълно реалистично, категоричен бе Василев. Ще изпълним критерия за инфлация, по мнението му. Василев настоява и за връщане на 20% ДДС за ресторанти и фитнеси.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK