Каракачанов: Конституцията не може да се сменя от политически договорки на тъмно

Снимка: бТВ, стопкадър

"Няма да подпишем проекта за нова Конституция, ако не бъдат приети нашите идеи"

Ако се променя Конституцията, то трябва да се променя глобално. Ако подкрепяме проект, то ще го подкрепим, ако в него са заложени нашите искания.

Тези условия ВМРО поставя пред Кабинета Борисов 3 и проекта за нова Конституция.

След като обявихме нашите искания, не сме имали коалиционен съвет, за да ги обсъдим, но чувам, че мои колеги не били склонни да ги приемат, но аз не им разбирам аргументите, обяви военният министър.

„Те хората не са щастливи да си плащат данъците, но в края на краищата държавата дава, а гражданите трябва да защитават страната си, когато се наложи.“

Според Каракачанов компромисите в управлението са хубаво нещо, но е могат да се правят 4 години едностранно.

Тук не става дума за идеи, които лансираме от години, затова консенсус може да има само върху това да се направи референдум не само върху нашите, а върху всички предложения по Конституцията. Тогава ще видите какво искат хората. А не да се променя Конституцията спрямо политическата воля. Конституцията не може да се сменя от политически договорки на тъмно. Трябва да се укрепи семейството между мъж и жена, а не да се прокарват джендърски истории, заяви Каракачанов преди откриването на новата учебна година във Военната академия.

Няма да подпишем проекта за нова Конституция, ако не бъдат приети нашите идеи. Ако не се съберат 120 гласа за ВНС, отива се на избори и всеки се бори за своите идеи. Дали ще има предсрочни избори зависи от политическата коалиция. Преди да се говори за 120 подписи, трябва да има изясняване на позиции, защото аз получих проекта за Конституцията 2 часа преди да бъде обявен. Нямаше съгласуване с нас. Бързането за промени е голяма грешка, сподели пред журналисти Каракачанов.

Няма как да гониш 160 гласа, при положение, че не си направил дебат и не си чул предложенията, допълни военният министър.

За оставката на Кирилов, Каракачанов научил от медиите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK