Областният управител на Кюстендил върна 15 решения на общинските съвети

Снимка: Infomreja.bg

13 от решенията са преразгледани от съответните общински съвети

За периода от 01.01.2023 г. до 31.12.2023 г. е осъществен административен контрол за законосъобразност на общо 1193 решения, приети на проведени редовни и извънредни заседания на общинските съвети.

Върнатите за ново обсъждане като незаконосъобразни са 15 решения, като 13 от решенията са преразгледани от съответните общински съвети и съобразени с дадените от Областния управител указания относно законосъобразността им: (излизане извън компетентност на ОбС; отпускане на еднократна финансова помощ без утвърдени правила; продажба на земя; отдаване под наем на общински имоти; липса на практически и правни основания за издаване на решение;  отстраняване на явна фактическа грешка).

За едно от решенията тече срок за преразглеждане от Общински съвет – Трекляно (структура на общинската администрация), съобщават от областна администрация.

Едно решение е оспорено като незаконосъобразно пред Административен съд – Кюстендил /ОбС - Бобошево/, като същото е отменено от Административен съд - Кюстендил.

Решението, постановено от Административен съд – Кюстендил не е обжалвано от съответният общински съвети и същото е влязло в законна сила.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK